Om børnehaven

Idrætsbørnehaven Budstikken åbnede dørene i 1971 på initiativ af nogle forældre, der boede i området. Institutionen har været selvejende men blev pr. 1. april 2020 privatiseret efter eget ønske. Ønsket om at blive privatiseret opstod på baggrund af, at Høje-Taastrup Kommune gentagne gange har foretaget ændringer på institutionsområdet. Ændringer, som Budstikken altid var nervøse for skulle ramme en af de mindste institutioner i kommunen. En privatisering var derfor eneste løsning, hvis vi fremadrettet ikke ønskede denne usikkerhed ved at være et kommunalt dagtilbud. Budstikken som institution er fortsat den samme institution som hidtil – bare i privatiseret form.

Selve børnehaven består af to stuer, Jordbærstuen og Tulipanstuen. På hver stue går der i gennemsnit 20 børn. Personalet består af en leder, tre pædagoger og tre pædagogmedhjælpere.

Om børnehaven

 

Idrætscertificeret institution

Institutionen blev idrætscertificeret i november 2011, og personalet er løbende på kurser hos Dansk Idrætsforbund for at få opdateret deres viden inden for området. Ud over at vi til hverdag i børnehaven har fokus på at være aktive, er vi nede i Taastrup Idræts Haller to dage om ugen, hvor der står idræt på programmet.

 

Traditioner og aktiviteter

Vi har mange traditioner og aktiviteter, som vi værner om, og det bærer vores årsplan også præg af. Vi har blandt andet en stor sommerfest, bedsteforældredag, skovbørnehavetur, samarbejde med Henriksdal, påskefrokost, julefrokost, udflugt til slagteriskolen mv. Du kan læse om disse samt øvrige aktiviteter i vores kalender.

Da vi altid har en plan for dagen i Budstikken, som naturligvis kan tilpasses efter børnenes humør og ønsker, har vi også et stærkt samarbejde med forældrene, som du kan læse mere om i punktet herom i menuen ‘Om os’.

 

Følg med i hverdagen

Budstikken har en Facebook-side, hvor du naturligvis er velkommen til at følge med, når vi lægger billeder op fra ugen, der gik. Du finder linket øverst på siden.

Om børnehaven

Hits: 345